Beroende

Han har varit spelfri i ett år

"Beslutet jag tog förra året var bland det jobbigaste i hela mitt liv

”För ett år sedan kraschade jag totalt. Jag orkade inte ljuga längre och leva ett dubbelliv, därför valde jag att lägga korten på bordet.”

”För ett år sedan kraschade jag totalt. Jag orkade inte ljuga längre och leva ett dubbelliv, därför valde jag att lägga korten på bordet.” Spelfriheten delar med sig av en klients historia, som nu firar 1 år som spelfri.

”Jag minns knappt hur gammal jag var första gången jag kom i kontakt med spel om pengar. Ett flertal minnen har dykt upp under resans gång. Däremot har jag sedan ung ålder tyckt att det varit roligt och spännande med spel om pengar. Vid spelvinster var jag till en början öppen till familj och vänner, dock avtog detta i form av större spelförluster.

För ett år sedan kraschade jag totalt. Jag hade funderat i flera dagar på att skicka iväg sms:et. Känslorna dagarna innan går knappt att förklara. Det var otroligt mycket känslor som cirkulerat i kroppen. Bland annat ångest, oro, stress, frustration och ett fruktansvärt dåligt mående. 22 november skickades sms:et iväg till min styvpappa. Där och då kändes det som en lättnad. Jag orkade inte ljuga längre och leva ett ”dubbelliv”, därför valde jag att lägga korten på bordet.

Beslutet jag tog förra året var bland det jobbigaste i hela mitt liv, men samtidigt ett av de bästa. Min ärlighet blev min räddning. Mitt första självhjälpsmöte var tillsammans med min styvpappa. Välkomnandet var fantastiskt och jag fick mycket kärlek och stöd från andra människor.

Jag minns att jag förvånades över andra människors berättelser. Igenkänningsfaktorn var enorm och jag kunde relatera till så mycket. Vilket också gjorde att jag inte kände mig ensam.

Idag har jag varit spelfri i ett år. Det känns verkligen som att tiden sprungit det senaste året. Otroligt mycket har hänt i livet. Jag känner verkligen stolthet över att jag tog tag i mitt spelberoende. Utan min öppenhet och ärlighet hade jag aldrig kommit ur beroendet på egen hand.

Jag är otroligt tacksam för Spelfriheten, min familj och mina vänner. Det går inte att förklara med ord vad ni betyder för mig. Utan er hade jag inte varit där jag är idag. Stort tack! ❤️”