Nyheter

Unizons förbundsordförande sommarvärd i P1

Olga Persson

Olga Persson är förbundsordförande för Unizon som samlar mer än 130 kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. I år debuterar hon som sommarvärd då hon kommer att prata om den ständigt pågående pandemin – mäns våld mot kvinnor.

Olga Persson är förbundsordförande för Unizon som samlar mer än 130 kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. I år debuterar hon som sommarvärd då hon kommer att prata om den ständigt pågående pandemin – mäns våld mot kvinnor.

Den 26 juli är det dags för Olga Perssons sommarprat i P1. Då berättar hon om sitt mångåriga engagemang för ett samhälle där kvinnors och barns liv är lika mycket värda som mäns liv.

– Sommar i P1 är en unik chans att nå ut till alla de som tänker att mäns våld mot kvinnor och barn inte berör dem. I mitt sommarprogram vill jag ge röst åt kvinnor som hotas, misshandlas och våldtas och åt kvinnor som bygger jourrörelsen. En underjordisk och relativt okänd motståndsrörelse mot mäns våld som funnits i Sverige sedan slutet av 70-talet, bestående av kvinnor som ger av sina liv och sin tid för att förbättra samhället samtidigt som deras egna liv pågår. Jag kommer också att berätta lite om mitt liv, vem jag är och vem jag har blivit under de senaste två decennierna i mitt arbete, säger Olga Persson.