Nyheter

Om kampen att bli fri från droger och våld

Anders Karlsen är aktuell med boken "Satan från Borlänge". Foto: Gabriel Liljevall

Anders Karlsen var känd som Satan – en ökänd knarklangare och indrivare. I en ny bok från bokförlaget Forum berättar han om sitt liv.

Anders Karlsen var känd som Satan – en ökänd knarklangare och indrivare. I en ny bok från bokförlaget Forum berättar han om sitt liv. ”Satan från Borlänge” har Anders Karlsen skrivit tillsammans med Miguel Guerrero.

”Sluta aldrig hämnas.” Det var länge en helig princip för Anders Karlsen och han förlät aldrig några oförrätter. Hans egna vänner kallade honom Satan. Genom sin gränslöshet gjorde han kometkarriär i den undre världen som ökänd knarklangare och indrivare. Han kom att bli mentor åt gänget Familjen som härjade i Dalarna på 1990- och 2000-talet. En annan av Satans principer var ”håll tyst om dina brott” men nu berättar Anders Karlsen om tiden som en av Sveriges mest fruktade brottslingar. 
I boken ”Satan från Borlänge” utgiven på Bokförlaget Forum, får vi ta del av hans liv, från uppväxten hos morföräldrarna till livet som den beryktade Satan och därefter kampen för att komma bort från droger, våld och brott. Boken kommer ut den 14 mars.
Idag är Anders Karlsen utbildad socialpedagog och arbetar som behandlingsansvarig på ett behandlingshem.
”Smeknamnet Satan var inget jag aspirerade på eller själv var med att forma. Tvärtom, det tog ett bra tag innan jag förstod att andra kallade mig det bakom min rygg. Det var inte mina fiender som myntade öknamnet utan mina egna vänner. Men jag kan inte lasta dem för det. Jag märkte själv hur stämningen förändrades varje gång jag kom in i ett rum. Till och med de som stod mig nära, de personer jag var beredd att dö eller döda för, levde i skräck för mig.”, säger Anders Karlsen.