Nyheter

Lydia Capolicchio aktuell med ny bok om livsfarliga relationer

Lydia Capolicchio har skrivit boken "GIFT eller löftet till min väninna". Foto: Magnus Ragnvid

Hon trodde att hon var luttrad, ändå blev hon mållös när hennes väninna hörde av sig och berättade sin historia.

Lydia Capolicchio har alltid varit van att beskriva händelser, förlopp och människor ur en journalistisk synvinkel, allt från krig och övergrepp till svält och naturkatastrofer. Hon trodde att hon var luttrad, ändå blev hon mållös när hennes väninna hörde av sig och berättade sin historia.

”Vår gemensamme vän ville göra en dokumentär om hennes tragiska öde. Jag tvekade. Det skulle krävas ett enormt förarbete och många intervjuer med personer som kanske inte ens vågade ställa upp. Tiden var för knapp för detta. Hon levde fortfarande och hennes man var på fri fot. Han skulle aldrig fällas för hennes kommande död. Hur skulle jag någonsin kunna ge min väninna upprättelse medan hon fortfarande levde? Hur skulle jag kunna beskriva den här makabra historien som dessutom väckte så många frågor hos mig själv? Hennes historia slukade mig med hull och hår”, säger Lydia Capolicchio i ett pressmeddelande från Ordberoende förlag, som ger ut boken som Lydia har skrivit.

”GIFT eller löftet till min väninna” kommer ut den 8 mars 2023 och är en bok om kvinnlig vänskap, kärlek, livsfarliga relationer och ett regelrätt brott.

”GIFT, är det enda ordet i det svenska språket som indikerar livslång kärlek men också ond bråd död. Samtidigt. Jag har arbetat med ord hela mitt liv, formulerat texter som journalist, som programledare och som historie-berättare i många sammanhang. Aldrig har jag noterat kraften i den dubbla betydelsen i just GIFT förrän efter min väninnas öde”.

Lydia Capolicchio berättar vidare:

”Det uppdagade sig till slut att maken förgiftat henne under en längre tid. Hon dog en kort tid senare av organsvikt, förgiftad till döds av sin egen man. Hur hamnar en kvinna i en farlig relation? När ser man de första tecknen? Vilka relationer är värda att kämpa för? Är en kvinna sitt bästa jag, just i en relation?”