Nyheter

Gaslightad – han sa jag var galen

Sofia Larsson har skrivit boken och kommer att föreläsa om sina erfarenheter av våld i nära relation.

En självupplevd berättelse om manipulation i en destruktiv kärleksrelation.

Boken Gaslightad av Sofia Larsson är en självupplevd berättelse om manipulation i en destruktiv kärleksrelation.

Sofia Larsson berättar om sin nya bok som kommer ut i början av september på Ordberoende förlag:
”Sviken av mannen jag levt med under många år möter jag kärleken igen. Jag får all uppmärksamhet och stora framtidslöften. Men efter bara några månader är allt förändrat. Den person jag trodde var mitt livs kärlek börjar manipulera och övertyga mig om att jag är galen. Tillslut tror jag på honom. Tillvaron blir en nedåtgående spiral och den psykiska misshandeln är på väg att kosta mig livet.

Men bara nästan, jag klarade mig och lyckades ta mig ur den destruktiva relationen och är med den här boken redo att berätta min egen historia.

Han håller telefonen i handen. Jag hör signalerna gå fram. Jag gråter och ber honom berätta vem han ringer till. Han lägger på luren och förklarar lugnt att det var psykakuten. Gör inte slut, snyftar jag i hans varma famn. Det gör han inte heller, istället för han långsamt mitt huvud mot sin mun och med sammanbitna tänder säger han: – Glöm inte en sak. Det är du som är sinnessjuk i det här förhållandet, inte jag.”

Sofia Larsson är 33 år och uppvuxen utanför Uppsala, som hon efter några år i Stockholm nu flyttat tillbaka till. Hon arbetar som projektledare för möten och event och kommer att föreläsa om sina erfarenheter av våld i nära relation.